Aanbod 7-8

Via ons digitale catalogus- en boekingssysteem NMEGIDS.NL (te vinden via  AANBOD PO-BSO) kunt u leskisten reserveren en excursies bespreken. Wilt u eerst op uw gemak of in uw bouwvergadering bekijken en bespreken wat de mogelijkheden zijn, print dan de bovenstaande pdf uit met het aanbod voor groep 5-6.

TIP 1:
Vervang een hoofdstuk uit uw methode door een leskist en/of een activiteit van het NME. U krijgt dan meer praktijk, meer aanschouwelijk en belevingsgericht onderwijs.
Al onze leskisten en excursies zijn gekoppeld met de methodes die op school gebruikt worden. Zo wordt het niet meer maar anders (beter).

TIP 2:
Ga eens met uw groep naar het Fruitpark aan de Bonegraafseweg in Ochten. Een gratis toegankelijk terrein met -uiteraard- veel fruitbomen en -struiken. Er zijn een aantal watertjes (sloten en kikkerpoel) en een mini-dierenpark met schapen, ezel, kippen enz. Plus een speeltuin met speelweide.
U kunt in het Fruitpark goed terecht om de (les)kisten "Onderzoek het water met watch-water", "Bodemdiertjes, klein gespuis" en "Levend natuur-ganzenbord" met de leerlingen uit te voeren. Ook prima geschikt voor de excursie "Droppie Water, slootjesonderzoek".

TIP 3:
Alleen voor scholen uit de gemeente Buren en Neder-Betuwe:
Voor groep 7-8 hebben we een energiebesparingsprogramma gemaakt. Niet saai en suf maar zelf allerlei proefjes doen en dingen ontdekken, dus combi NME en Techniek. Het heet "Energie? Zuinig!" Kijk voor meer info bij de projecten, onderaan op deze website.

Tip 4:
Groep 7-8 kan meedoen met Water-Land, een ontdek &  doe - excursie door de uiterwaarden in het project RIVIERenLAND. Op en top de natuur beleven! Kijk voor meer info onder de projecten, onderaan op deze website. Of in de digitale catalogus (aanbod PO/BSO)

Reacties zijn gesloten.